"LICHT, MEHR LICHT.." - Johann Wolfgang Goethe
"Iluminarea este sfârsitul suferintei." - Buddha

Deoarece din suflet forma trupului se ia,
Si sufletul e forma ce trupul isi formeaza

sâmbătă, 13 martie 2010

V.I.T.R.I.O.L.

vitriol Asa cum au semnalat unii autori, este gresita separarea literilor cuvantului prin .'. . Ar insemna sa faci o fromula strict masonica, in timp ce, cu sigurana, ea este de origine alchimica datorata, dupa toate apartenentele, lui Bisile Valentin.
V.I.T.R.I.O.L. este cumva o anagrama ? Literele pot fi cele sase colturi ale sigiliului lui Solomon si centrul, dupa cum se observa in desenul de mai jos.
Picture 406


In prima varinata, regele, reprezentat deseori de alchimisti, in texte, farmule sau ilustratii, printr-o coloana, deasemenea de fapt aurul considerat ca regele metalelor. Formula ar putea, deci, semnifica ideea ca aurul traieste, exista, asadar transmutatia este posibila si realizabila de catre adept.
In varianta uramtoare, “Vil trio” ar putea evoca cele trei principii: mercur, sulf si saresau cele 3 metale obisnuite, vulgare, arama, fierul, si plumbul care pot fi transformate. Primele doua in argint, cel de-al treilea in aur. Sunt insa numerosi aceia care opineaza ca literele in cauza reprezinta initialele cuvintelor din urmatoarele formule.


  • Vsita Interiorem Terrae Rectificando Invenies Operae Lapidem. [Viziteaza Interiorul Pamantului si Rectificand vei gasi Piatra Oprei].


  • Visita Interiora Terrae Rectificandoque Invenies Occultum Lapidem. [Viziteaza Interiorul Pamantului si Rectificand, vei gasi Piatra Oculta].
Pe anumite tablouri sunt adaugate literile U.M. (V.I.T.R.I.O.L.U.M): Medicina Adevarata. Frazele de mai sus pot fi interpretate in mod diferit.
Ele pot semnifica faptul ca omul trebuie sa se ispire din actiunea metalelor in maruntaiele panantului si, rectificand prin distilare, sa reproduca in laborator procesul natural.
Literele in discutie mai pot sugera reintoarcerea in sine, Eul fiind simbolizat de pamant. Lucrand asupra lui, prin meditatie, asceza, rugaciune, e posibil, sa-ti modifici fiinta, sa-ti slefuiesti piatra, sa o aduci la stadiul de perfectiune pentu ca sa poata fi inserata in constructie. Simbolismul formulei V.I.T.R.I.O.L e strans legat de cel al oglinzii si al pesterii. Asadar, cunosterea de sine si coborarea pana in profunzimea fiintei noastre sunt demersuri necesare pentru a progresa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu