"LICHT, MEHR LICHT.." - Johann Wolfgang Goethe
"Iluminarea este sfârsitul suferintei." - Buddha

Deoarece din suflet forma trupului se ia,
Si sufletul e forma ce trupul isi formeaza

duminică, 2 mai 2010

VIITORUL FRANCMASONERIEI

Trebuie sa fii tare necunoscator intr-ale masoneriei sa poti crede ca este o institutie imbatranita, gata sa dispara o data ce-si va indepli partea cea mai importatna a misiunii sale. O cercetare mai amanuntita duce mai degraba la concluzia ca, departea de a fi de la moarte, ea nici n-a apucat sa traiasca, ci a iesit abia din prima sa copilarie. - Nascuta ca institutie mai ieri, masoneria s-a dezvoltat, a crescut, dar inca n-a a tins varsta adulta, care permite fiintelor sa devina stapane pe ele insele.
Precum Heracles, ea a fost in stare, inca din leagan, sa sugrume serpii starniti impotriva-i de gelozia celor care isi vedeau amenintata puterea. Dar aceasta isprava nu este nimic pe langa muncile ce ii sunt harazite.
Francmasoneria are menirea sa refaca lumea si nu ii este peste puteri daca devine ceea ce trebuie sa fie.
E oare in stare? Desigur, pentru ca are capacitatea de a se perfectina si de a dobandi orice ii lipseste!
Si ceea ce-i lipseste mai mult este constiinta de sine. Este ca un adolescentcare simte trezintdu-se in el propria-i ratiune. Pana acum, masonii au actioneat din instinct: s-au lasat calauziti de simtiri mai mult sau mai putin confuze si nu de calcul rationa. Dar iata ca deja ratiunea s-a manifestat in ei prin aceasta rascolire interioara care ii face sa pretinda raspuns la intrebarea "de ce?"
Refuzand sa accepta randuieli doar pentru ca sunt venite din vechime, fiecare mason vrea acum sa le patrunda temeiul. A sositmomentul ca masoneria sa fie inteleasa corect. Ea nu mai poate ramane pru si simplu simbolica: trebuie sa devina initiatica.
Va inchipuiti cata forta vor dobandi masonii, cand instituiti , - Masonii au facut atat de mlt pana acun, chiar actionanad inconstient, incat, de acum inainte, ne putem astpta la opere uriase, la transformari care vor schimba "fata lucrurilor" si vor duce la mantuirea colectiva a oamenilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu