"LICHT, MEHR LICHT.." - Johann Wolfgang Goethe
"Iluminarea este sfârsitul suferintei." - Buddha

Deoarece din suflet forma trupului se ia,
Si sufletul e forma ce trupul isi formeaza

vineri, 29 ianuarie 2010

SAVANTII SI ARTISTII ROZICRUCIENI

Ordinul Rozicrucian (al crucii cu trandafir) a fost cel care a intermediat transformarea Masoneriei Operative in Masonerie Speculativa. Rozicrucienii planuiau reforma spirituala a lumii din punct de vedere politic, religios si stiintific.
Din acest ordin secret au facut parte atat mari savanti, precum Roger Bacon, Paracelsus, Isac Newton, precum si artisti la fel de renumiti, dintre care Dante Alighieri este cel mai celebru.
La sfarsitul secolului al XVIII-lea, masoneria patrunsese destul de repede si de adanc in casele regale europene. Revolutia franceza este marcata de Razboiul de Independenta din America, pe care regele Ludovic al XVI-lea l-a sustinut cu infocare, lucru care i-a adus moartea, dupa o condamnare a francmasonilor autohtoni.
Anul 1789, care a purtat semnatura idealului devenit slogan "Egalitate, Libertate, Fraternitate", a fost caracterizat de o serie de represiuni sau dictaturi sangeroase cauzate pe de o parte de nemultumirea poporului fata de legea fratilor masoni ajunsi la putere.
Se ajunsese la situatia in care francmasoneria, sub autoritatea Marelui Maestru Filip Egalitate, domina Franta, tara in care populatia era in mare majoritate analfabeta. Declansarea revolutiei a fost inevitabila.
Revolutionarii francezi, ai caror lideri au fost masoni, cu exceptia lui Robespierre, au redactat, in doua variante, Declaratia Drepturilor Omului si ale Cetateanului si au abolit privilegiile preotilor catolici, declansand astfel un conflict intre Biserica Romano-Catolica si Marele Orient al Frantei, conflict care dureaza si astazi.
Despre revolutia din 1848 si idealul sau "Libertate, Egalitate, Fraternitate", masonii sustin ca a fost castigata fara greutate, iar regimul lui Ludovic-Filip, schimbat. La putere este instalat Charles Louis-Napoleon, nepotul imparatului Bonaparte, mason si carbonar deopotriva.
La inceputul secolului al XX-lea, masoneria cuprinsese mai toate institutiile din Europa si din America. In Anglia, regele si premierul erau, in mare parte, francmasoni; in Franta, toti ministrii erau masoni; in SUA, francmasonii controlau toate institutiile statului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu